klusbedrijfhansvandevenSchilderwerken

Mocht u overwegen om uw woning te laten schilderen dan is dat de eerste stap in de goede richting voor jarenlang plezier. Er zijn mensen die onderhoud van hun woning niet belangrijk vinden maar uiteindelijk trekken zij aan het kortste eind. Slecht onderhoud betekent grote kans op dat uw kozijnen gaan 'rotten'. Wanneer uw woning goed in de lak zit voorkomt u onnodige kosten van reparatie van bijvoorbeeld houten delen.

Laten schilderen of zelf schilderen?

Afhankelijk van uw ervaring, kennis van voorbewerking, kennis van verf en afwerking kunt u ervoor kiezen om tijd vrij te maken om uw eigen woning te schilderen. Ook kunt u kiezen om uw woning door ons te laten schilderen. Wij hebben een brede ervaring en kennis. Wij hebben ervaring in schilderwerk zoals een compleet woonhuis schilderen, muren behangen met structuurbehang en met bijvoorbeeld houten kozijnen lakken. Voor zowel schilderwerken binnenshuis als uitdagende schilderswerken buitenshuis kunt u gebruik maken van de expertise van Klusbedrijf Hans van de Ven uit Schijndel.

Houtrot repareren

Tegenwoordig worden veel huizen voorzien van kunststof kozijnen, maar de auhentieke woningen in ons land zijn voorzien van houten kozijnen. Door de klassieke uitstraling kiezen veel mensen om deze kozijnen te behouden. Echter is goed onderhoud van een houten kozijn van levensbelang en kan het ontstaan van houtrot voorkomen. Heeft u echter toch houtrot aan uw houten kozijn is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te (laten) repareren. Hiermee voorkomt u toename van de houtrot, onkosten door gevolgschade (bijvoorbeeld door lekken) of erger nog het compleet vervangen van uw dure kozijn. Het permanent verwijderen van houtrot is een specialistische klus. Vervolgens dient het beschadigde hout gevuld te worden zodat de houtrot in de toekomst niet meer terug komt. Het vullen van het hout dient op een goede manier uitgevoerd te worden zodat het rottingsproces zeker niet zal toenemen of op een later moment zal terugkomen.

Kitten

Het is belangrijk om vocht buiten uw huis te houden en warmte juist binnen uw woning. Regelmatig komt het voor dat door slecht kitwerk, vocht in kieren en naden kan komen, met alle gevolgen van dien. Schimmelvorming binnen maar ook buiten de badkamer zijn hiervan een pakkend voorbeeld. Ook bijvoorbeeld het rotten van houten kozijnen had voorkomen kunnen worden door goed kitwerk.

Door het wisselvallige klimaat in Nederland zijn temperaturen van -10 tot +30 graden in ons land geen uitzondering. Door de temperatuursverschillen zet het hout uit of krimpt het ten opzichte van de raam en zet de kit onder druk. Kit is flexibel maar deze flexibiliteit is niet oneindig en daarom is goed onderhoud belangrijk.

Kit onderhoud

Het onderhouden van kitnaden en afdichtingen kost slechts een fractie van wat het repareren (of erger nog een compleet kozijn vervangen) kost. Naast het afkitten van uw badkamer kunt u bij ons ook terecht voor het afkitten van uw complete keuken of bijvoorbeeld toilet.

­